Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cazul Caracal. DIICOT: Procurorii de caz au dispus expertizarea tehnică a autoturismului lui Gheorghe Dincă

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 26 august 2019 Etichete: , ,

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în perioada 20.08.2019- 26.08.2018, s-au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliției din Caracal cât și la sediul DIICOT.

„Totodată, procurorii de caz au dispus, prin ordonanță, expertizarea tehnică a autoturismului aparținând inculpatului Dincă Gheorghe, precum și a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziției domiciliare.

La data de 26.08.2019 procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare în favoarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice inițiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgență 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații, având în vedere faptul că pe rolul acestei unități de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar.”, potrivit sursei citate.

De asemenea, autoritățile susțin că începând de astăzi, continuă percheziția la casa lui Gheorghe Dincă, presupusul criminal din Caracal.

„La data de 23.08.2019 a fost finalizată activitatea de scanare a solului din curtea imobilului inculpatului, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate și zidite.

De astăzi, 26.08.2019, continuă percheziția domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul București pentru o perioadă de 15 zile.”, se mai arată în comunicat.

Gheorghe Dincă, un om exigent, care nu era agreat de nepoți

La o lună de la dispariția Alexandrei, anchetatori încă au de clarificat multe aspecte privindu-l pe principalul suspect, Gheorghe Dincă, și ce s-a întâmplat cu adolescența. Bărbatul le a spus procurorilor că el a ucis-o pe fată după ce a sechestrat-o și violat-o, procedând la fel și în cazul unei alte tinere dispărută în luna aprilie, Luiza. În dosar au dat declarații mai mulți apropiați ai suspectului, printre care soția și copiii.

Recent, aceștia au fost audiați mai bine de 9 ore de DIICOT, însă nu este prima declarația dată în fața anchetatorilor.

Unul dintre fiii bărbatului le-a povestit, în prima declarație, au declarat surse judiciare, că tatăl său era un om exigent, care nu era agreat de nepoți, motiv pentru care aceștia nu îl vizitau. Relația s-ar fi răcit și din cauză că în ultimul an începuse să consume alcool. Fiica lui Dincă le ar fi spus anchetatorilor că tatăl ei era exigent, însă doar dorea o viață bună pentru copii.
În niciuna dintre declarații nu se menționează că bărbatul și-ar fi agresat copiii, spun sursele citate.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *