Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cazul bebelușului internat în stare gravă în Danemarca: Părinţii români arestaţi au fost eliberaţi, anunță Gabriela Firea

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 29 martie 2022

Părinții bebelușului care a fost internat în stare gravă în Danemarca, în luna februarie, au fost eliberați din arest, a anunțat marți, 29 martie, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Ministrul a precizat că cei doi nu își pot vedea copilul în următoarele 6 luni.

„Noutăți despre cazul familiei Rotundu, din Danemarca. Tinerii români au fost eliberați din arestul preventiv, însă, nu-și pot vedea copilul în următoarele șase luni. Nu renunțam la demersurile pe care le facem pentru aducerea în țară a băiețelului M.R. și plasarea acestuia la familia bunicilor materni.

Am fost informați că autoritățile daneze au decis eliberarea părinților, după ce au fost adunate toate probele din acest caz și nu mai există un motiv întemeiat pentru a-i priva de libertate. Însă, cea mai mare durere a acestor părinți este că nu-și vor putea vedea copilul”, a transmis, pe Facebook, Gabriel Firea.

Ea a mai menționat că, momentan, nu a fost emisă o concluzie a polițiștilor și nici nu există un termen limită până când autoritățile daneze se vor pronunța în acest caz.

„Până atunci, s-a decis plasarea copilului, pentru un an, la o familie maternală despre care părinții nu pot primi vreo informație. Îl vor putea vedea pe băiat abia după șase luni și atunci doar pentru foarte puțin timp.

Din informațiile transmise pe căi oficiale, starea de sănătate a copilului este una stabilă. Suntem în legatură cu autoritățile din Danemarca și le punem la dispoziție orice informație poate fi de ajutor”, se mai arată în postarea social-democratei.

Context

Doi părinți români au fost reținuți în Danemarca pentru o perioadă de 4 săptămâni, după ce fiul lor în vârstă de 2 luni a fost internat în stare gravă, cu hemoragie craniană, într-un spital din Odense.

Imediat după internare, medicii au anunțat autoritățile întrucât suspectau că ar fi un caz de provocare a „sindromului bebelușului scuturat”.

Gabriela Firea anunța în data de 7 februarie că a trimis o scrisoare oficială Ministerului danez al Afacerilor Sociale și Persoanelor Vârstnice, prin care cere „o soluție” pentru aducerea în țară a bebelușului internat în Danemarca.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile române, despre cazul bebelușului internat în Danemarca: Plasarea în familia extinsă este în interesul superior al copilului

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *