Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu dă vina pe fosta guvernare pentru prima criză din sistem cu care actualul ministru al Justiției se confruntă: Un cocktail pe care PSD l-a acutizat prin ascunderea problemelor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 18 decembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, dă vina pe fosta guvernare PSD pentru prima criză din sistemul judiciar cu care ministerul se confruntă de când PNL a venit la putere. Peste 6 000 de grefieri au anunțat că vor protesta, miercuri, împotriva abrogării eliminării pensiilor speciale.

„Trăim momente dificile. (…)Nu se pot rezolva lucruri peste noapte. Vom avea răbdare, vom avea dialog. (…)Sunt solidar cu prim-ministrul și cu Guvernul în încercarea de a redresa o situație grav avariată de guvernarea PSD. Situația de azi nu s-a creat peste noapte. Sunt multe lucruri care au constituit această criză. Poate frământările din sistemul judiciar, poate lipsa de coliziune, poate și excesele în anumite cazuri. Toate acestea au alcătuit un cocktail pe care nu numai că vechea guvernare nu l-a rezolvat, ci l-a acutizat prin lipsă de implicare și prin ascunderea problemelor din sistem. Nu e o chestiune de greaua moștenire. Este o problemă care afectează pe toată lumea”, a declarat Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a mai anunţat că vineri va avea o întâlnire cu grefierii.

„Deja este programată de două – trei zile o întâlnire cu grefierii vineri, la Ministerul Justiţiei.  Vom fi deschişi spre dialog. Am avut o relaţie bună cu grefierii în ceea ce priveşte politica legislativă şi toate aspectele care ţin de activitatea lor. Ştiu că sunt multe probleme de rezolvat şi îi vom asculta, vom vedea ce facem”, a declarat Cătălin Predoiu.

Peste 6 000 de grefieri protestează, miercuri, în fața instanţelor şi a parchetelor împotriva proiectului de lege care ar urma să elimine pensiile speciale. Mai multe asociații de grefieri sunt nemulțumiți de faptul că abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate ar conduce la blocarea sistemului judiciar. Mai multe detalii aici.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW