Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Cătălin Predoiu dă de ințeles că nu va propune un nou șef la DIICOT înainte de modificarea legilor justiției

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 octombrie 2020 Etichete: ,

Ministrul Justiției sugerează că nu va propune șef la DIICOT înainte de modificarea legilor justiției, ce se află în dezbatere publică, până pe 31 martie 2021.

Cătălin Predoiu a dat de înțeles că nu va propune un nou procuror-șef la DIICOT, în urma unei întâlniri cu Roelof Sander van Ees, ambasadorul Olandei la București.

„De asemenea, am subliniat importanța stabilizării conducerii Ministerului Public prin procedura de selecție și, ulterior, numirea unor procurori de rang înalt. În cadrul discuțiilor, am subliniat că proiectul legilor justiției este un punct de start al unui proces de reparații și modernizări necesare în sistemul judiciar”, a precizat Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiției declara la finalul lunii septembrie, după ce a lansat în dezbatere publică modificările aduse legilor justiției, că reflectează asupra numirii unui nou procuror-șef la DIICOT.

„O să lansăm la un moment dat. Este o întrebare, reflectez la ea. Este de cântărit dacă aşteptăm noile legi sau dăm întâietate unui obiectiv de a stabiliza această funcţie”, declara, la finalul lunii septembrie, Cătălin Predoiu.

Funcția de procuror-șef al DIICOT a rămas vacantă în urma demisiei Giorgianei Hosu, după ce soțul său a fost condamnat condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare. În prezent, conducerea interimară a instituției este asigurată de procurorul Oana Daniela Pâțu.

Ministrul Justiției a anunțat la finalul lunii septembrie lansarea în dezbatere publică, până pe 31 martie 2021, a modificărilor la legile justiției. Cele mai importante dintre acestea sunt legate de desființarea Secției Speciale, eliminarea schemei de pensionare anticipată a magistraților, reprimirea dreptului președintelui de a respinge motivat propunerile de numire în funcțiile de procurori-șefi, conferirea mai multor puteri procurorului general și reformarea modului de alegere a membrilor CSM.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW