Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu, critici la adresa SIIJ: A fost înființată cu vulnerabilități de construcție. Nu poate rămâne în forma în care e

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 10 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a criticat Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), afirmând că a fost înființată cu vulnerabilități de construcție și nu poate rămâne în forma în care e .

Una dintre acțiunile „nefericite” ale Secției Speciale, spune ministrul Justiției, a fost anchetarea unor oficiali internaționali, făcând referire la dosarul deschid de procurorul Adina Florea, în cazul vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, cercetat pentru abuz în serviciu.

Cătălin Predoiu susține că SIIJ a făcut „puține rechizitorii temeinice care să vizeze cu adevărat corupția”. De asemenea, ministrul a precizat că Secția Specială nu poate rămâne în forma în care este în prezent.

„Eu am pronunțat legat de SIIJ anumite considerații care sunt și de ordin tehnic, nu numai de ordin politic, politica publică. Din punctul meu de vedere, Secția nu poate rămâne în forma care e, datorită vulnerabilităților de construcție. La asta se adaugă și contra-performanța din anul care a trecut, de la înființarea ei, un an și mai bine. Puține rechizitorii temeinice care să vizeze cu adevarat corupția. Din câte știu, sunt doar câteva.

În schimb s-au remarcat prin acțiuni extrem de nefericite, nu le mai amintesc. Retragerea apelurilor în cazuri în care… nu există o explicație pentru acest lucru, și întâmplător vizează foști politicieni de vârf.

Continuarea investigării unor oficiali internaționali cu imunitate internațională timp de o luna de zile. Sunt multe. Din punctul meu de vedere, au fost și vicii de construcție din start, dar și erori de funcționare în SIIJ. De aceea, este nevoie acolo de o schimbare, în spiritul reflectat de raportul de țară. Am făcut apel la raportul de țară, care vorbește de desființare. Acest lucru rămâne de discutat și cu CSM, cu noul Consiliu”, a conchis Predoiu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com