Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu, avertisment la adresa șefului DIICOT: Pot face propuneri de revocare pentru inactivitate sau management defectuos

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 24 noiembrie 2021

Ministrul propus la Justiție, Cătălin Predoiu, a lansat miercuri, 24 noiembrie, un avertisment la adresa procurorului-șef interimar al DIICOT, Oana Pîțu, referitor la combaterea fenomenului de trafic de persoane, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului

Asistăm la un trafic de persoane inimaginabil și inacceptabil. România ocupă un loc rușinos în ceea ce privește traficul de persoane în Europa și acest lucru nu mai poate fi tolerat”, a declarat Cătălin Predoiu, în cadrul audierii din comisia de specialitate a Parlamentului.

Ministrul propus la Justiție a făcut un apel la adresa șefilor de parchete „să își activeze echipele, să răstoarne dosarele pe masă și să treacă serios la treabă”.

Ministrul Justiției nu se amestecă in dosarele penale, dar ministrul Justiției face propuneri de numire, cum poate face și propuneri de revocare pentru inactivitate sau management defectuos(…)Nu putem asista cum interlopi își afișează în spațiul public averile ilicite, capacitatea de a produce violență și impunitate”, a fost avertismentul lansat de ministrul propus la Justiție.

Predoiu a refuzat, în schimb, să dea detalii legate de avertismentul lansat în cadrul audierilor.

Nu m-am referit la o persoană anume(…)Nu am făcut adresă precisă la un anumit procuror sau anumit parchet. Am subliniat că există o percepție în opinia publică, criminalitatea a căpătat în anumite domenii limite insuportabile de către cetățeni”, a spus Predoiu, la finalul audierilor.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW