Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


DIICOT, acțiune amplă la nivel național. Zeci de percheziții la grupări specializate în traficul de persoane și minori

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 noiembrie 2021

Procurorii DIICOT, alături de polițiști și jandarmi, efectuează miercuri, 24 noiembrie, o acțiune amplă la nivel național, ce vizează destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate, printre altele, în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți și trafic de droguri.

Polițiștii și procurorii au pus în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere, potrivit unui comunicat transmis de parchet.

Sunt vizate grupările specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

În ceea ce privește combaterea fenomenului de trafic de persoane și de minori și exploatare a persoanelor vulnerabile, procurorii DIICOT, alături de polițiști și jandarmi, au făcut 87 de percheziții domiciliare și au pus în executare 152 de mandate de aducere.

 Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW