Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Cătălin Drulă trimite Corpul de control la CNAIR pentru a verifica un contract încheiat cu firma finului lui Ionel Arsene

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2021

După ce Mainnews.ro a relatat în luna octombrie despre atribuirea unui contract de 120 milioane de euro de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere firmei Aqua Parc, deținută de Gheorghe Vlăsie, finul președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a decis să trimită Corpul de control la compania de drumuri pentru a verifica legalitatea înțelegerii.

Informația a fost confirmată pentru G4Media de ministrul Cătălin Drulă.

„Am dispus verificări în ceea ce privește acest contract. Menționez că licitația a fost finalizată și atribuirea efectuată către firma respectivă în data de 30 octombrie 2020. După aceea au avut loc doar pași procedurali pentru semnarea contractului”, a declarat ministrul transporturilor.

Contractul prevede modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște, în lungime de 44 km. La procedura organizată de CNAIR asocierea condusă de Aqua Parc, firma lui Gheorghe Vlăsie, a fost unicul ofertant.

Contract cu instituția condusă de naș

Firma lui Gheorghe Vlăsie, zis Ginel, a încheiat pe 13 mai, în plină stare de alertă, un contract de 7,7 milioane fără TVA chiar cu Consiliul Județean Neamț, instituție condusă de Ionel Arsene. Înțelegerea presupune proiectarea și execuția rețelelor de utilități la Ansamblul Rezidențial Servicii Sociale în comuna Dragomirești.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Firma finului lui Ionel Arsene, contract de peste 1,5 milioane de euro cu Consiliul Județean Neamț

Firma lui Vlasie, abonată la contracte cu statul

Potrivit datelor publicate pe SEAP, Aqua Parc a câștigat în perioada iulie 2018 – iulie 2020 nu mai puțin de 39 de contracte cu instituții publice.

Pe 2 iunie, firma finului lui Ionel Arsene a câștiga licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Național 28B Târgu Frumos – Botoșani, contract în valoare de 60 de milioane de euro.

De asemenea, Aqua Parc a semnat semnat un contract de 52 de milioane de euro, fără licitație, cu DRDP Iași din cadrul CNAIR pentru reabilitarea drumului național 15 Bicaz – Poiana Largului.

În august 2019, firma a încheiat un contract cu CJ Neamț de 2,2 milioane de lei pentru reabilitarea unor drumuri județene.

Notă: Mainnews.ro a primit un drept la replică din partea companiei Aqua Parc. (Document) În prima variantă a acestui articol, dintr-o confuzie, am informat greșit că asociatul unic al acestei companii, Gheorghe V. Vlăsie, ar fi judecat pentru infracțiuni economice. De fapt, judecat este fiul acestuia, Gheorghe Gh. Vlăsie.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW