Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


EXCLUSIV Firma finului lui Ionel Arsene, contract de peste 1,5 milioane de euro cu Consiliul Județean Neamț

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 august 2020 Etichete: , ,

Consiliului Județean Neamț a atribuit un contract de 7,7 milioane de lei firmei deținute Gheorghe Vlasie, finul președintelui instituției, Ionel Arsene. Înțelegerea presupune proiectarea și execuția rețelelor de utilități la Ansamblul Rezidențial Servicii Sociale în comuna Dragomirești.

Anunțul pentru această licitație a fost publicat pe data de 6 mai 2020, în plină stare de urgență, iar procedura a fost una simplificată.

Singura ofertă primită de Consiliul Județean Neamț a fost chiar de la Aqua Parc, firmă deținută de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul șefului CJ Neamț, Ionel Arsene.

Firma lui Vlasie, abonată la contracte cu statul

Potrivit datelor publicate pe SEAP, Aqua Parc a câștigat în perioada iulie 2018 – iulie 2020 nu mai puțin de 39 de contracte cu instituții publice.

Pe 2 iunie, firma finului lui Ionel Arsene a câștiga licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Național 28B Târgu Frumos – Botoșani, contract în valoare de 60 de milioane de euro.

De asemenea, Aqua Parc a semnat semnat un contract de 52 de milioane de euro, fără licitație, cu DRDP Iași din cadrul CNAIR pentru reabilitarea drumului național 15 Bicaz – Poiana Largului.

În august 2019, firma a încheiat un contract cu CJ Neamț de 2,2 milioane de lei pentru reabilitarea unor drumuri județene.

Potrivit G4Media, firma Aqua Parc este judecată pentru evaziune și spălare de bani la Tribunalul Neamț. De asemenea Gheorghe Vlasie este judecat și el pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani.

Ionel Arsene nu a putut fi contactat pentru a lămuri această situație.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW