Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Cătălin Drulă: Patru luni cu Sorin Grindeanu la Transporturi ne-au costat peste 187 de milioane de euro

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 martie 2022

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, l-a acuzat vineri, 11 martie, pe Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, că „a dat de gard” licitația pentru proiectarea și execuția porțiunii Holdea – Margina din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, menționând că, din cauza lui, se ratează șansa de dezvoltare a unei generații.

Patru luni cu Sorin Grindeanu la Transporturi ne-au costat deja peste 187 de milioane de euro. Că ratează șansa de dezvoltare a unei generații este neprețuit”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Reacția dură a fostului ministru al Transporturilor vine după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anulat joi, 10 februarie, licitația pentru proiectarea și execuția porțiunii Holdea – Margina din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, ceea ce poate duce la pierderea finanțării pe care România o poate accesa prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Pesedistul Sorin Grindeanu a dat licitația de gard, pentru că a răspuns în batjocură la clarificările cerute de constructori. A rămas un singur ofertant, iar documentația tehnică a acestuia nu este conformă. Întregul calendar din PNRR pentru Lugoj – Deva Lotul 2 este în aer. E vorba de un lot complicat cu tuneluri în lungime de 2km, durata contractuală 4 ani. Relicitarea proiectului va face aproape imposibilă respectarea termenului de 2026 pentru folosirea banilor din PNRR”, a precizat șeful interimar al USR.

Drulă susține că, în anul 2021, reușise să deblocheze licitația și a exemplificat mai multe greșeli ale foștilor miniștri ai Transporturilor, în ceea ce privește proiectul pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva.

În 2013, penelistul Relu Fenechiu a contractat sectorul fără acord de mediu;  În 2017, pesedistul Răzvan Cuc a reziliat abuziv contractul;  În 2019, tot Cuc a relansat licitația cu o documentație incompletă; Pentru abuzurile lui Cuc, statul român a plătit despăgubiri de 230 milioane de lei;  În 2021, după eforturi uriașe, am reușit să deblocăm licitația. 6 constructori se înscriseseră”, a menționat fostul ministru.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII AICI: BREAKING Risc major ca România să piardă 187 milioane euro din PNRR. CNAIR a anulat licitația pentru porțiunea lipsă din A1 Lugoj – Deva

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW