Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă convoacă Congresul USR pentru alegerea unui nou Birou Național și a unei noi conduceri a partidului

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 11 iunie 2024 Etichete: ,

Cătălin Drulă, președintele USR, a anunțat astăzi calendarul propus pentru alegerea unei noi conduceri a partidului, nou președinte și un nou Birou Național.

Cătălin Drulă a transmis că va convoca Congresul USR pentru alegerea unui nou Birou Național, pe 29 iunie la București. De asemenea, va propune Biroului Național organizarea alegerilor pentru noul Președinte al USR în perioada 24-28 iunie

Câteva lămuriri legate de pașii statutari/tehnici care urmează în USR. Astăzi voi convoca (1) Congresul USR pentru alegerea (2) unui nou Birou Național, pe data de 29 iunie, la București. De asemenea, voi propune astăzi Biroului Național, organizarea alegerilor pentru următorul Președinte al USR, în perioada 24-28 iunie. (3) Pe data de 28 iunie, îi voi preda mandatul noului Președinte ales. USR merge înainte. Mișcarea reformistă, modernizatoare din România trebuie să continue. Următoarele obiective sunt luptele din toamnă. Alianța PSD-PNL poate fi oprită (au avut 48% la europarlamentare) cu votul și încrederea oamenilor care își doresc alt viitor în România.”, a transmis Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Drulă a demisionat luni din funcția de președinte al USR, în urma rezultatelor mult sub așteptări înregistrate la alegerile locale și cele europarlamentare.

În schimb, trei alți trei lideri importanți ai USR, cu toții realeși ca primari în localitățile pe care le conduceau, ar putea viza locul lăsat liber de Cătălin Drulă.

Primul dintre ei, Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, un alt nume luat în calcul este cel al Elenei Lasconi, cea care tocmai a obținut un nou mandat de primar al orașului Câmpulung Muscel, și fostul deputat Lucian Stanciu Viziteu, care a câștigat un nou mandat de primar al municipiului Bacău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii