Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă: Ar trebui remaniat tot guvernul! Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu au devenit liderii Coaliţiei Sărăciei

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 21 martie 2022

Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR, a declarat luni, 21 martie, că tot Guvernul Nicolae Ciucă ar trebui remaniat, el acuzându-i pe Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu că „au devenit liderii Coaliţiei Sărăciei pentru români”.

„Este un moment uşor poetic cum s-au întâlnit în această clădire liderii Coaliţiei Sărăciei. Am văzut declaraţiile lui Florin Cîţu despre anumiţi miniştri care ar trebui remaniaţi. Ar trebuit remaniat tot acest guvern”, a spus Drulă, după şedinţa conducerii USR.

Liderul interimar al USR afirmă că ministrul Finanţelor ar trebui remaniat pentru că „România duce o politică fiscală dezastruoasă şi ar trebui să ducă o politică fiscală anti-inflaţie, cu reducere de deficit bugetar, în timp ce România se împrumută la dobânzi record”.

„Ministrul Muncii nu e în stare să aplice protecţie socială, nu e în stare să facă nimic cu pensiile speciale. Remaniat. Ministrul Transporturilor pierde bani din PNRR, se anulează proiecte importante, se anulează licitaţii, avem o rată de contractare absolut minusculă, sub 5% din PNRR. Grindeanu, out. Ministrul Sănătăţii, Rafila, nu face nimic pentru construcţia de spitale, mai face şi declaraţii abracadambrante despre de ce ar beneficia refugiaţii ucraineni. Noi vrem să beneficieze, realitatea legislativă nu există. Nici măcar cetăţenii români nu beneficiază de ceea ce a afirmat Rafila. Remaniat.

Ministrului Educaţiei nu îi pasă sub nicio formă de proiectele pentru amnistia plagiatului care sunt în Parlament, prin care cei care au furat titlurile de doctor, mai ales din clasa politică, sunt spălaţi. Un amendament depus mai nou de Solomon de la PSD. Nu îi pasă de studenţii care peste noapte au trebuit să îşi caute cazare, să revină din online în offline, fără niciun fel de pregătire”, mai spune Drulă.

Liderul USR se referă şi la ministrul Energiei: „Doamne iartă-mă, ce trebuie să mai facă acest om ca să plece odată? Virgil, eşti depăşit, pleacă acasă!”

„Ministrul Economiei, ştie cineva numele lui? Cred că ne e tuturor greu să spunem cine este la ministerul Economiei şi mai sunt alţi miniştri la fel de vizibili”, a mai declarat Cătălin Drulă.

Preşedintele interimar al USR a atras atenţia că Guvernul nu este în stare să ia măsuri pentru a controla criza preţurilor din energie şi inflaţia, principalele probleme ale românilor în această perioadă. Cătălin Drulă a criticat şi noua ordonanţă din domeniul Energiei, care pare „scrisă de un repetent” şi despre care susține că va bloca investiţiile din energie într-o perioadă de criză.

„Guvernul trebuie să ducă o politică fiscală antiinflaţionistă, de reducere a deficitului bugetar mai ales pe unul dintre importantele motoare ale acestui puseu inflaţionist, care este creşterea preţurilor la energie. Ce trebuie să faci pentru a echilibra asta? Să producem mai multă energie. În loc să producem mai mult energie, adică să stimulăm producătorii să exploateze gaze, să vină cu capacităţi noi de producţie pe energie electrică, au dat o ordonanţă de plafonare care pare scrisă de un repetent, în care cei care sunt cu adevărat vulnerabili ajung să nu beneficieze şi cei care o duc bine şi n-au probleme îşi vor încălzi poate chiar apartamente, palate, vile, cu bani puţini subvenţionaţi de stat.

Aşa de prost este scrisă această ordonanţă care n-are nicio legătură, dacă vă uitaţi, cu cât va consuma omul şi o parte din consum să fie subvenţionată, astfel încât cei cu adevărat vulnerabili să beneficieze, ci se uită la consumul de anul trecut, care nu spune nimic şi în funcţie de asta primeşti un plafon sau nu în 2022. În plus, dă în cap exploatării de gaze, prin plafonarea preţului la producător”, a declarat Cătălin Drulă.

Preşedintele interimar al USR a cerut liderilor coaliţiei să explice cum apără interesul naţional al României când se pregătesc să-l numească la ANRE pe Iulian Iancu, în locul lui Alexandru Stănescu, după ce USR a câştigat lupta de la CCR.

„Dacă vorbim de energie, cred că ar trebui să ne răspundă această coaliţie cum apără ei interesul naţional al României când se pregătesc să-l numească la ANRE, în locul lui Stănescu pe care USR a reuşit să-l doboare de acolo la CCR, că n-avea dreptul legal să fie numit, să-l pună pe omul ruşilor, pe Iancu. Cum Iulian Iancu? Iohannis i-a refuzat numirea ca ministru pentru că avea probleme de siguranţă naţională, se înţelege printre ghilimele că era omul ruşilor, că susţine interesele Gazprom, acuma e bun la agenţia care reglementează exact energia în România. Şi domnul Ciolacu dă din colţ în colţ, face analize, cere nişte note Serviciilor. Nu asta trebuie să facă un om politic. Terminaţi cu reprezentarea intereselor ruşilor în România, Ciolacu”, a conchis Cătălin Drulă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW