Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă a câștigat procesul cu Sindicatul lui Ion Rădoi, după ce USLM l-a acuzat de calomnie / Decizia poate fi atacată cu apel

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 6 decembrie 2021

Cătălin Drulă a câștigat procesul cu Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), după ce a fost dat în judecată de sindicatul condus de Ion Rădoi, fiind acuzat de calomnie. Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Respinge excepția lipsei calității procesuale active ca fiind neîntemeiată. Respinge cererea ca fiind neîntemeiată. Obligă reclamanta (n.r. Sindicatul lui Rădoi) la plata către pârâtă a sumei de 4.926,80 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Cătălin Drulă a precizat că a fost acuzat de defăimare, după ce ar fi făcut “afirmații care au avut un impact foarte mare asupra demnității, onoarei și reputației membrilor USLM”.

În fapt, nu am făcut decât să nu întorc capul și să spun niște adevăruri pe care zeci de miniștri le evitaseră. Sper ca noua conducere a ministerului să nu revină la vechile practici prin care ministrul stă ghiocel în fața intereselor nelegitime ale unor lideri de sindicat”, a scris fostul ministru al Transporturilor, pe Facebook.

În mandatul fostului ministru al Transporturilor, chioșcurile deținute de USLM au fost desființate de la metrou, iar Ion Rădoi a fost pus sub acuzare de DNA într-un dosar în care liderul de sindicat a fost acuzat de două fapte de șantaj.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW