Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă a anunțat noile proiecte ale Ministerului Transporturilor: Autostrada Brașov – Făgăraș, șosea de mare viteză spre sudul litoralului, M5 Eroilor – Universitate – Pantelimon și Valahia Expres

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 ianuarie 2021

Autostrada A13 Brașov – Făgăraș, Alternativa Techirghiol, Magistrala M5 Eroilor – Universitate și Valahia Expres sunt noile proiectele de infrastructură pe care va pune accentul Ministerul Transporturilor, a anunțat vineri ministrul Cătălin Drulă, în cadrul unei conferințe de presă.

Planuri pentru autostrada care va lega Moldova de Ardeal

Pentru A13 Brașov – Făgăraș va fi inițiată procedura de achiziție pentru realizarea documentației tehnice pe baza căreia va fi scoasă la licitație execuția lucrărilor. Lotul va avea o lungime de 48,4 km și ar urma să deservească în principal locuitorii din Brașov și, odată cu finalizarea întregii autostrăzi A13, pe cei din Moldova. În acest moment, lotul 1 din A13, Făgăraș – Sibiu, se află într-un stadiu mult mai avansat, CNAIR estimând finalizarea proiectării în primul trimestru al acestui an. De asemenea, este în derulare și contractul pentru actualizarea documentației și pe sectorul Brașov – Bacău, care ar urma să fie finalizată în anul 2023.

O veste bună pentru iubitorii litoralului românesc

Cătălin Drulă promite și o șosea nouă de mare viteză în sudul litoralului pentru rezolvarea problemei traficului aglomerat în vârful sezonului estival. Ministru a susținut în conferința sa de presă că va prioritiza construcția Variantei Ocolitoare Techirghiol, la profil de drum expres, ce va avea o lungime de 28,3 km. La această oră se află în derularea un contract pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic, stadiul de realizare fiind de 30%.

Continuarea Magistralei 5, o prioritate

După ce în anul 2020 a fost dată în folosință Magistrala 5 Drumul Taberei, ministrul își dorește continuarea proiectului până la Universitate, ceea ce ar ajuta la fluidizarea traficului din București În acest fel, cartierul Drumul Taberei va fi legat direct prin magistrală de metrou cu centrul orașului. În prezent, Metrorex derulează o procedură de achiziție pentru proiectul tehnic, urmând ca după finalizarea acestuia să fie scoase la licitație lucrările.

Valahia Expres, o nouă șosea spre Târgoviște

După ce CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea DN71 încheiat cu o firmă controlată de finul lui Ionel Arsene, Cătălin Drulă a anunțat că are de gând să realizeze o nouă șosea între Bâldana și Târgoviște, la profil de drum expres, ceea ce înseamnă ca nu va trece prin localități. Nouă șosea de mare viteză se va numi „Valahia Expres”, va avea o lungime de circa 60 km și va costa peste 200 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Transporturilor anunță o schimbare de optică în ce privește calea ferată: Vrem să aducem coridoarele existente la viteza constructivă

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *