Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Cherecheș este adus astăzi din Germania

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 19 martie 2024

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, unde are de executat 5 ani de închisoare.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro, că fostul edil va ajunge în față la bordul unui autoturism, sub escorta poliției.

Judecătorii Tribunalului Regional din Munchen au decis, săptămâna trecută, că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, poate fi extrădat în România pentru executarea pedepsei. Fostul primar Cătălin Cherecheş s-a aflat în în arest, în Germania, până la transferul său în România.

Instanţa regională superioară a dat curs unei solicitări a Parchetului General din München, care ceruse extrădarea pe baza unui un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel din Cluj pe 24 noiembrie 2023, data la care Cherecheş a fost condamnat defintiv.

Condamnat la închisoare, prins în Germania

În cele din urmă, Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de luare de mită.

El a fost acuzat de procurori că a primit de la o persoană din conducerea FC Baia Mare, în anul 2014, suma de 70.000 lei, sub formă de mită, pentru susținerea financiară a clubului de fotbal cu 1.000.000 lei/1.200.000 lei, fonduri ale administrației locale.

Doi ani mai târziu, spun procurorii, Cherecheș ar fi cerut nu mai puțin de 400.000 lei aceleași persoane pentru acordarea unei sponsorizări similare către clubul de fotbal. Atunci au intrat pe fir și procurorii, care l-au prins în flagrant pe Cherecheș în timp ce încasa 30.000 lei.

Edilul a fost trimis în judecată în anul 2016, iar în anul 2022 a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare.

Cu toate că avea interdicție de a părăsi țara, fostul edil a reușit să fugă cu ajutorul actului de identitate al unei rude, însă a fost prins în Germania.

CITEȘTE ȘI: Socrii lui Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA pentru dare de mită

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW