Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Cătălin Drulă, după reacțiile PNL și PMP în cazul consilierei USR agresate: Manevră clasică la șmecherie

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 28 ianuarie 2022

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR, a criticat vineri, 28 ianuarie, sancțiunile primite de cei doi consilieri PNL și PMP care au agresat fizic și verbal o consilieră USR. Fostul ministrul susține că sancțiunile reprezintă „o manevră clasică la șmecherie”, „mafie as usual”.

Consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP) au agresat-o, joi, pe Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local USR.

„Unul dintre patronii gangsterilor din Mogoșoaia, șeful PNL Ilfov, Hubert Thuma, a ieșit cu clasica batistă pe țambal: consilierul violent este suspendat “din funcțiile din partid”. Manevră clasică la șmecherie, omul rămâne consilier bun la ridicat mâna pentru tunuri, “zicem și noi că l-am suspendat din funcțiile din partid până la finalizarea anchetei, trece scandalul și aia e”.

Vă dați seama ce puțină rușine le e dacă pentru amenințarea explicită cu schilodirea unei femei “chiar dacă fac pușcărie 7-9 ani”, tratamentul e ca cel al unei mici crize de imagine, “ne facem și noi că i-am făcut ceva și continuăm”. Mafie as usual – ca să parafrazăm celebra expresie (…) Același tratament și la PMP – dezamăgire mare și reacția dlui. Diaconescu față de celălalt consilier”, a scris Cătălin Drulă pe contul său de Facebook.

Totodată, vicepreședintele USR face apel la Florin Cîțu să îl demită de Valentin Ene.

„Aș face apel la responsabilitatea lui Cîțu să-l demită pe acest individ. Dar cunoscându-l la prima mână, știu că e degeaba. Poate colegii săi din Biroul Executiv al PNL se simt totuși. Sunt oameni care mai au decență acolo”, a mai scris Drulă, între altele.

A fost deschis un dosar penal

De menționat este că în acest caz a fost deshis deja un dosar penal. Polițiști din orașul Buftea s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de ultraj, dosarul fiind înaintat către Parchetul de pe lânga Judecătoria Buftea, urmărirea penală fiind în competența procurorului de caz.

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini cu privire la conflictul ce a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Local Mogoșoaia, Compartimentul de Relații Publice din cadrul I.P.J.Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov- Poliția Orașului Buftea s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de ultraj întocmindu-se în acest sens dosar penal.

Totodată, menționăm faptul că dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lânga Judecătoria Buftea, urmărirea penală fiind în competența procurorului de caz”, a transmis IPJ Ilfov.

Președintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, a anunțat vineri, 28 ianuarie, că Valentin Ene, consilierul local din Mogoșoaia acuzat că ar fi agresat o consilieră USR, a fost suspendat din funcțiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.

La rândul său, Cristian Diaconescu, președintele PMP, a declarat, pentru Main News, că acuzațiile aduse consilierului PMP, Dinu Gheorghe, vor fi analizate în cursul zilei de vineri de către filiala partidului din Ilfov, urmând să fie luată o decizie în acest sens.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW