Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


USR: O consilieră a partidului a fost agresată fizic de doi consilieri locali de la PNL și PMP / Apelul lui Cioloș către ministrul de Interne

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 27 ianuarie 2022

Filiala USR PLUS Mogoșoaia a transmis joi seara, 27 ianuarie, că o membră a partidului a fost agresată fizic de doi consilieri locali de la PNL, respectiv PMP. Organizația anunță, totodată, că a fost depusă plângere penală la Poliție. Liderul USR, Dacian Cioloș, a reacționat în acest caz.

„Seara aceasta colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a amenințat-o că „și dacă face pușcărie, o bagă în scaun cu rotile”.

A fost depusă plângere penală la Poliție, așteptăm ca autoritățile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile. Contextul este dat de recentele investigații de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Școala din Mogoșoaia, în timpul unei ședințe de comisie din Consiliul Local”, a anunțat USR Mogoșoaia.

Cioloș îi cere lui Bode anchetă

În acest context, Dacian Cioloș îi cere ministrul de Interne, Lucian Bode, o anchetă, dar și protecție pentru consiliera USR.

„În această seară, colega mea Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră USR Mogoșoaia, a fost agresată verbal și fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP). Îi cer de ministrului de Interne Lucian Bode ca instituțiile pe care le conduce nu doar să inițieze o anchetă, ci să-i ofere și protecție colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-și facă dreptate cu pumnul atunci când simte că potlogăriile pe care le pune la cale sunt amenințate prin acțiuni politice făcute cu bună credință.

E inadmisibil să se întâmple asemenea acțiuni într-un stat de drept și, dacă mai există autoritate în acest stat, ea trebuie să se vadă acum. Aștept o reacție de urgență și de la președinții PNL și PMP cu privire la comportamentul violent, impardonabil, al colegilor lor.
Violența politică promovată de AUR e preluată de PNL și PMP”, a transmis liderul USR.

La rândul său, Cătălin Drulă a comentat incidentul și a afirmat că „așa arată România educată a lui Iohannis”.

„Gangsterii PNL de Ilfov își dau arama de mafioți pe față. Așa arată România educată a lui Iohannis. E foame de bani, băieți? Atât de mare că amenințați o femeie că o lăsați în scaunul cu rotile? Cîțu, ești mândru de colegii tăi?”, a scris fostul ministru USR al Transporturilor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW