Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Inspecţia Judiciară va face verificări pentru a stabili dacă există abateri disciplinare în cazul de la Caracal

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 29 iulie 2019 Etichete: , , , , ,

 Inspecției Judiciare va efectua verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârșirea vreunei abateri disciplinare în instrumentarea cauzei din Caracal, conform unui comunicat al instituției.

Comunicatul integral al Inspecției Judiciare

Bucureşti, 29 iulie 2019 – Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public despre cercetările privind dispariţia a două persoane din judeţul Olt, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu:

1. La 26 iulie 2019 pentru verificarea modului în care au fost respectate dispoziţiile procedurale de către magistraţii implicaţi în instrumentarea cauzei.

2. La 29 iulie 2019 pentru verificarea circumstanţelor în care au fost date publicitatii presupuse informaţii vizând derularea anchetei penale de către o asociaţie profesională a magistraţilor .

Inspectorii judiciari vor efectua verificări prealabile în aceste cauze pentru a stabili dacă exista indicii cu privire la savârşirea vreunei abateri disciplinare.

Lia Savonea a cerut SIIJ și Inspecției Judiciare să facă verificări în cazul tragediei din Caracal

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea a cerut SIIJ și Inspecției Judiciare să facă verificări în cazul tragediei din Caracal.

Comunicatul CSM

„Față de informațiile semnalate de mass-media cu privire la cauza penală privind decesul unei tinere din județul Olt, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită Inspecției Judiciare și Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție efectuarea tuturor verificărilor necesare cu privire la împrejurările și modalitatea în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a exercitat supravegherea activității de cercetare penală în cauză și a coordonat activitatea de efectuare a percheziției domiciliare, precum și cu privire la modul de soluționare a cererilor înregistrate pe rolul Judecătoriei Caracal în această cauză.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a împrejurărilor de fapt și de drept incidente în cauză”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

Context

O tânără în vârstă de 15 ani, Alexandra, a fost dată dispărută miercuri. Joi a sunat la ora 11:00 de trei ori la 112, spunând că este sechestrată. Cu toate datele pe care le-a oferit copila, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit să o localizeze, iar polițiștii au avut nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect, ore în care Alexandra a fost omorâtă.

Inculpatul este Gheorghe Dincă, un bărbat în vârstă de 57 de ani, tată a trei copii. Duminică seară, avocatul lui Gheorghe Dincă, a declarat pentru mainnews.ro, că bărbatul a recunoscut că a omorât-o pe Alexandra, fata de 15 ani dispărută miercuri, și pe Luiza, tânăra de 18 ani dispărută în luna aprilie, în Olt.

Foto: Inquam Photos/ Bogdan Dănescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW