Sunday, September 27, 2020
Jurnalism corect


DIICOT: Gheorghe Dincă, cercetat pentru omor calificat/ „Alexandra a fost ucisă după ultimul apel la 112”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 28 iulie 2019 Etichete: , ,

Giorgiana Hosu, procurorul șef adjunct DIICOT, a declarat că Gheorghe Dincă este cercetat pentru crima, după ce a mărturisit că le-a ucis pe cele două fete dispărute în Olt. Procurorii au extins cercetările în cazul acestuia, acuzațiile fiind de de viol, trafic de minori și  omor calificat.  

„Gheorghe Dincă a declarat în fața anchetatorilor DIICOT că a ucis-o pe Alexandra după ce a surprins-o cu telefonul în mână, după ce a sunat la 112.

La DIICOT Craiova există un dosar înregistrat pentru trafic de persoane și viol.

Urmează ca inculpatul să fie audiat și în ceea ce privește dispariția Luizei, fata de 18 ani. Se presupune că și aceasta a murit în condiții similare.

S-a decis extinderea acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Ladata de 25 iulie 2019, în jurul orei 12.00, Gheorghe Dincă a ucis-o pe minoraînvârstă de 15 ani, pe care  o răpise, o sechestrase  și o violase.

Încauzaexistă elemente constitutive ale traficului de minori: recrutarea, transportarea șiadăpostirea minorului, profitând de vulnerabilitatea minorului, în scopul exploatăriisale sexuale.

Încenușă dintr-un butoi metalic au fost identificate oase calcinate, dinți de naturăumană. De asemenea, au fost găsite trei inele, un lănțișordouă fragmente de lănțișoare, o bucatămetalică de formadreptunghiularăși o bucatăsimilară unei monturi de inel, care prezentau urme de ardere.

Înmașină a fost găsit un cercel. Bijuteriile au fost recunoscute de mama minorei caaparținând fiicei sale„, a declarat Giorgiana Hosu.

Alexandra, fata de 15 ani dispărută miercuri, în Caracal, a sunat de 3 ori la 112, în timp ce se afla sechestrată la locuința lui Gheorghe Dincă. Tânăra a descris locul în care se afla, l-a descris pe agresor, a spus că a fost violată, că este legată de mâini și de picioare cu sârmă. Cu toate acestea, polițiștii au ajuns la locul faptei din a patra încercare. La ultima convorbire telefonică, Alexandra a spus „vine, vine”. Bărbatul a mărturisit în fața anchetatorilor că acesta este momentul în care a omorât-o pe Alexandra.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW