Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Capitala, în pragul unor noi restricții după creșterea incidenței

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 septembrie 2021

Rata de infectare în București a ajuns luni, 20 septembrie, la 2,57 de cazuri la 1.000 de locuitori, iar autoritățile se pregătesc să impună noi restricții.

Rata de infectare în Capitală a fost într-o continuă creștere în ultimele zile, după explozia cazurilor de COVID-19 în contextul valului 4 al pandemiei de coronavirus.

Incidența din București a trecut vineri, 17 septembrie, de pragul de 2 cazuri/1.000 de locuitori, ceea ce presupune că autoritățile trebuie să vină cu noi măsuri de restricție, potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

După ce rata de infectare din Capitală va depăși pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, bucureștenii vor fi nevoiți să prezinte certificatul verde digital pentru a putea intra în restaurante, cafenele, cinematografe sau să participe la nunți sau botezuri.

CITEȘTE ȘI: Școlile din București ar putea trece în online în luna octombrie. Precizările ministrului Educației

Restricțiile impuse în intervalul de incidență 2-3 cazuri/1.000 de locuitori, potrivit CNSU:

Acces de până la 50% la competițiile sportive desfășurate în interior: „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, potrivit CNSU.

Acces de până la 70% din capacitatea maximă a spațiului la cinematografe, teatre și concerte

Cel mult 2.500 de spectatori pentru concertele, spectacolele și festivalurile organizate în aer liber. Pot participa doar persoanele care se încadrează în descrierea de mai sus.

Maximum 150 de persoane în exterior și maximum 100 de persoane în interior la evenimente private (nunți, botezuri, mese festive). Maximum 300 de persoane în interior la evenimente private, dacă participanții au fost vaccinați, testați sau au fost infectați cu SARS-CoV-2.

– Maximum 100 de persoane la mitinguri;

Activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor este permisă la 70% din capacitate, în interior, în intervalul 5:00-2:00.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW