Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Când ar putea fi reluate evenimentele private. Anunțul ministrului Rafila

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 29 ianuarie 2022

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat sâmbătă, 29 ianuarie, când ar putea fi reluate evenimentele private, precum nunți, botezuri sau majorate. El a indicat ca posibilă dată luna mai. 

Însă chiar dacă va fi permisă organizarea de evenimente private, acestea se vor putea desfășura doar cu respectarea unor restricții, după a detaliat ministrul Rafila.

„Am avut foarte multe întâlniri în ultima perioadă cu reprezentanţi ai diverselor industrii, fie că vorbim de HORECA, de organizatorii de evenimente, marii retaileri din industria alimentară, şi cred că în luna martie o să putem să avem o discuţie aplicată despre un calendar, pe termen mediu măcar, încât să existe predictibilitate.

Toată lumea îşi doreşte predictibilitate, nu măsură pe care o luăm de azi pe mâine, şi cred că în luna martie, când vom avea elemente mult mai concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, putem să stabilim împreună un program – e o opinie personală, luaţi-o ca atare – dar cred că începând din luna mai aceste tipuri de evenimente se pot relua, probabil cu anumite limitări. Nu ştiu dacă se referă neapărat la număr, dar trebuie păstrate elemente de siguranţă care înseamnă o oarecare distanţare sau, în cazul unor evenimente publice, nu neapărat nunţi, utilizarea măştii”, a declarat Rafila sâmbătă.

Ministrul Alexandru Rafila se află sâmbătă, 29 ianuarie, într-o vizită la Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor din Capitală, alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW