Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Fiul ministrului Sănătății are COVID-19

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 29 ianuarie 2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, sâmbătă, 29 ianuarie, că fiul său s-a infectat cu COVID-19. Prin urmare, acesta nu a fost vaccinat împotriva SARS-CoV-2, a dezvăluit ministrul social-democrat.

Declarația vine în contextul în care la începutul săptămânii a început vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Ministrul Sănătății a fost întrebat de social-democrați dacă a fost imunizat anti-COVID fiul său în vârstă de 11 ani.

„Eu am spus încă de săptămâna trecută că doresc să îl vaccinez, că el chiar mă întreabă când îl vaccinez. Exact în ziua când am făcut această declarație a fost testat pozitiv. Se află în izolare până luni”, a răspuns ministrul.

El a dat asigurări că, „ulterior, o să facă acest lucru, în mod evident”.

Ministrul Alexandru Rafila se află sâmbătă, 29 ianuarie, într-o vizită la Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor din Capitală, alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

În 23 ianuarie, ministrul Rafila afirma că își va vaccina fiul în vârstă de 11 ani împotriva COVID-19, odată ce serul va fi disponibil și în România.

„Aici nu este vorba curaj, e vorba de o manoperă medicală care previne o boală sau posibilele complicaţii şi nu am niciun fel de reţinere în a face acest lucru. Chiar mă întreabă când îl vaccinez. Eu nu pot să îl vaccinez înainte să existe vaccin. El va fi disponibil începând cu ziua de 26 ianuarie (pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani – n.r.). Discuţiile legate de utilitatea vaccinării le ştie. L-am vaccinat şi împotriva gripei, am făcut-o şi anul trecut. Deja aici am o componentă proactivă, e pregătit şi mă întreabă când urmează să facem acest lucru”, a răspuns Rafila, potrivit Agerpres.

Precizarea oficialului era făcută în contextul în care mulți părinți sunt reticenți în a-și vaccina copiii împotriva COVID-19, deși serul Comirnaty, produs de Pfizer, a fost aprobat în Statele Unite și Uniunea Europeană.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW