Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Cadariu respinge acuzațiile Asociației Agențiilor de Turism

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 20 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a reacționat în seara zilei de marți, 20 septembrie, la emisiunea Talk News de la Profit News TV, la atacul venit din partea Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), care i-a cerut demisia de onoare, fiind acuzat că a ratat toate obiectivele majore asumate la începutul mandatului pentru zona de turism. 

Astfel, ministrul de resort a spus că a discutat în urma emiterii comunicatului de presă cu șeful ANAT, care i-a transmis că nu susține cele scrise. Mai mult, Cadariu a transmis că o singură persoană este de acord cu cele redactate și transmise în numele asociației, anume Alin Burcea, fost secretar de stat în Ministerul Turismului.

„A apărut în presă un material asumat de o persoană care ar avea o anumită funcţie la ANAT. În România sunt 2.500 de agenţii de turism, nu cred că putem pune semnul egalităţii între o persoană şi agenţiile de turism din România. Este o persoană care semnează un material. În cursul după-amiezii, eu am avut o discuţie cu preşedintele ANAT şi în urma acelei discuţii au înţeles că domnia sa nu îşi asumă nici comunicatul, cu atât mai puţin punctele de vedere prezentate acolo (…) unt zvonuri din branşă care spun că acea persoană şi-ar dori să ajungă în funcţia de ministru sau în funcţia de parlamentar, sau şi una şi alta. Nu ştiu dacă e aşa”, a declarat Daniel Cadariu, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, Cadariu a spus că cele scrise sunt o deformare cu 180 de grade a realităţii, un soi de ghiveci de informaţii, de compunere nereuşită făcută de un elev slab pregătit și că cel care a scris documentul de contrazice singur.

Întrebat dacă ia în calcul o demisie de onoare, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a spus că ar trebui analizată în primul rând moralitatea celui care a redactat documentul.

Context

ANAT a transmis marți, 20 septembrie, un comunicat în care cere demisia de onoare a ministrului Turismului, Daniel Cadariu.

În comunicat, ANAT susține că ministrul liberal „a ratat până acum toate obiectivele majore asumate la începutul mandatului pentru zona de turism”.

„I-am oferit un răgaz suplimentar pentru a vedea, într-un final, vreo urmă de concretizare a tuturor promisiunilor făcute, încă de la preluarea mandatului, reprezentanţilor industriei de turism şi HORECA, ce-i drept, într-o manieră mult mai abilă şi convingătoare decât predecesorii săi. Cu toată aprecierea pentru deschiderea la dialog şi abilităţile de comunicare ale D-lui Ministru Cadariu, nu putem, totuşi, să nu avem nicio reacţie când, 9 luni mai târziu, nimic din cele discutate nu s-a pus în practică”, arată sursa citată.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW