Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Bursa de la București a pierdut 9,58% în ziua în care a fost decretată stare de urgență

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 martie 2020 Etichete: , , ,

Bursa de Valori București (BVB) s-a depreciat puternic luni, după anunțul președintelui Klaus Iohannis privind decretarea stării de urgență în România din cauza pandemiei de COVID-19.

Indicele bursier BET a înregistrat o scădere de 9,58% și a ajuns la valoarea de 7.126 puncte, cea mai mică înregistrată din anul 2019 până în prezent.

Cel mai mult s-a depreciat Fondul Proprietatea, cea mai capitalizată companie listată la BVB, cu o pierdere de 16,49%. Banca Transilvania, cea mai mare bancă cu capital majoritar românesc, a pierdut 8,76%, în pofida anunțurilor de temperare a investitorilor făcut de Horia Ciorcilă, preşedintele și fondatorul băncii.

De semnalat și scăderea de 7,91% pe care a înregistrat-o și producătorul de vinuri din Republica Moldova, Purcari Wineries, după ce și în aceast stat urmează să fie instiuită starea de urgență. În această lună în acționariatul Purcari au intrat Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman.

Rămâne de urmărit evoluția pandemiei de coronavirus la nivel global, dar și ce măsuri va întreprinde Guvernul Românei pentru ajutorarea companiilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *