Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Polițiștii de frontieră din Calafat au descoperit peste 5.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1,5 milione de lei

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 29 ianuarie 2024

În data de 28.01.2024, polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au identificat, în urma unei inspecții a două vehicule, numeroase cutii de carton care conțineau 5.902 bunuri contrafăcute, inclusiv articole textile, încălțăminte, marochinărie și parfumuri. 

Produsele purtau însemnele unor mărci cunoscute și erau susceptibile de a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost vândute ca produse autentice, acestea ar fi avut o valoare estimată de aproximativ 1.509.800 lei.

Potrivit autorităților, doi cetățeni bulgari s-au prezentat pentru a intra în ţară, unul aflându-se la volanul unui autocamion, iar celălalt conducând un ansamblu rutier. Conform documentelor prezentate, primul șofer transporta coletărie pe ruta Bulgaria-Austria, iar cel de-al doilea transporta piese pentru frigidere pe ruta Bulgaria-Polonia.

În timpul efectuării controlului la frontieră, polițiștii au identificat în compartimentele de marfă ale celor două vehicule, printre bunurile transportate, diverse cutii de carton conținând articole textile, încălțăminte, marochinărie și parfumuri.

S-a constatat că există un total de 5.902 bunuri contrafăcute, toate marcându-se cu însemnele unor mărci recunoscute, fiind susceptibile de a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de 1.509.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se desfășoară investigații cu privire la șoferii bulgari, suspectați de săvârșirea infracțiunii de introducere în circulație a unui produs ce poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, cauzând prejudicii titularului mărcii înregistrate.

 

 

Foto: Poliția de Frontieră 

Comentarii