Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Bulgaria le cere cetățenilor să nu călătorească în Federația Rusă

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Ministerul de Externe de la Sofia a transmis marți, 27 septembrie, un comunicat de presă prin care le cere cetățenilor să nu călătorească în Federația Rusă, din cauza „situației complexe”, și le cere bulgarilor care se află în Rusia să părăsească țara, notează agenția de presă BTA.

Recomandăm cetățenilor bulgari care au rămas pe teritoriul Federației Ruse să fie vigilenți și să evite zonele aglomerate, luând în calcul circumstanțele și evoluțiile situației”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul bulgar de Externe.

Totodată, cetățenii bulgari din Rusia sunt sfătuiți să părăsească țara cu „mijloacele de transport disponibile”.

În urmă cu patru zile, Rumen Radev, președintele țării vecine, a declarat că Bulgaria condamnă decizia lui Vladimir Putin de a anunța mobilizarea parțială în Rusia și a menționat că statul pe care îl conduce nu va recunoaște așa-zisele referendumuri de anexare a celor 4 regiuni ucrainene, potrivit BTA.

CITEȘTE ȘI: Rusia a publicat rezultatele parțiale ale așa-ziselor referendumuri din Ucraina

Deși, în prezent, nu există nicio amenințare directă la securitatea țării noastre, riscurile au fost analizate, iar măsurile pentru a le minimaliza au fost identificate. Bulgaria lucrează din greu pentru a-și asigura securitatea prin întărirea capabilităților de apărare și prin respectarea angajamentelor luate în cadrul NATO”, a spus Rumen Radev, la finalul întâlnirii cu guvernul bulgar.

Sursă foto: Freepik.com

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW