Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Atac armat la o școală din Rusia. 15 persoane au fost ucise

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2022 Etichete: ,

15 persoane, printre care unsprezece copii, au fost ucise luni, 26 septembrie, într-un atac armat ce a avut loc la o școală din centrul Rusiei, relatează Reuters, citând informațiile furnizate de agențiile ruse de presă.

Atacul a avut loc în orașul Izhevsk, aflat la aproximativ 900 de kilometri de Moscova. Potrivit anchetatorilor, atacatorul era îmbrăcat în negru și avea o svastică roșie pe tricou. Acesta s-a sinucis în urma atacului armat.

Cei șase adulți uciși în urma atacului erau profesori și paznici. În total, alte 21 de persoane au fost rănite, inclusiv 14 copii.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, era un fost student al școlii și se afla în vizorul autorităților ruse, întrucât suferea de probleme psihice, notează Interfax.

Președintele Vladimir Putin deplânge morțile copiilor de la școala unde a avut loc atacul terorist”, a transmis Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În ultimii ani, în Federația Rusă au avut loc mai multe atacuri armate la școli. Ultimul a avut loc în anul 2022, când un om înarmat a omorât doi copii și un profesor de la o grădiniță din regiunea Ulyanovsk, înainte de a se sinucide.

Foto: Pixabay

Comentarii