Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bugetul Sectorului 1, blocat în Consiliul Local. Clotilde Armand: Situația este critică. PNL și PSD trebuie să explice

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 februarie 2022

Ședința Consiliului Local de vineri, 18 februarie, în care ar fi urmat aprobarea proiectului de buget pe anul 2022 al Primăriei Sectorului 1 a fost amânată pentru a patra oară. Clotilde Armand acuză consilierii PNL și PSD că au blocat proiectul „din motive politicianiste greu de înțeles”, menționând că toate plățile făcute de la bugetul de stat către instituție au fost sistate.

Situația este critică în acest moment, deoarece din 11 februarie au fost sistate plățile făcute de la bugetul de stat către Sectorul 1. Motivul: a fost depășit termenul de 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României. Funcționăm doar din banii pe care-i încasăm din taxele locale”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 susține că cei care ar avea de suferit ar fi cazurile sociale și copiii, întrucât sunt sistate ajutoarele sociale sau sumele primite de instituție pentru plata cheltuielilor din domeniul învățământului, ce includ și fondurile pentru bursele școlare.

Clotilde Armand a menționat că proiectul de buget a fost pus în dezbatere publică pe 14 ianuarie și că ar cuprinde investiții de peste 430 de milioane de lei în școli, energie verde, parcuri, digitalizare și infrastructură.

Toate aceste proiecte sunt puse în așteptare până la votarea proiectului. PNL și PSD trebuie să explice în fața comunității de ce s-a ajuns în această situație și nu să vină cu pretexte inventate în Consiliul Local. Consilierii PNL și PSD au părăsit sala de ședință. Acesta este respectul respectivilor pentru comunitate”, a adăugat edilul.

Clotilde Armand a părăsit ședința de vineri a Consiliului Local înainte să înceapă dezbaterile pe proiectul de buget, relatează Agerpres.

Doamna primar continuă sfidarea Consiliului local şi a cetăţenilor Sectorului 1 prin absenţă, chiar dacă acum este vorba despre buget”, a spus consilierul local PSD Cristian Tudose.

Consilierul local PNL, Dinu Gheorghe, a atras atenția că proiectele de investiții cuprinse în proiectul de buget pe anul 2022 nu sunt prioritizate.

În 2021, bugetul Primăriei Sectorului 1 a fost aprobat în a treia ședință convocată în acest sens la Consiliul Local.

Sursă foto: Clotilde Armand / Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 66977 additional Info on that Topic: mainnews.ro/bugetul-sectorului-1-blocat-in-consiliul-local-clotilde-armand-situatia-este-critica-pnl-si-psd-trebuie-sa-explice/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/bugetul-sectorului-1-blocat-in-consiliul-local-clotilde-armand-situatia-este-critica-pnl-si-psd-trebuie-sa-explice/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *