Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Federația Rusă

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 septembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Vladimir Putin a anunțat miercuri, 21 septembrie, că a declanșat mobilizarea parțială în Federația Rusă, la scurt timp după ce separatiștii care controlează patru regiuni din Ucraina au inițiat așa-zisele referendumuri de alipire la Rusia, notează TASS.

Doar cei care sunt momentan în rezervă vor fi înrolați, cei care servesc în armată, cei care au profesii militare. Aceste persoane vor fi chemate și înrolate. Vor fi antrenați suplimentar (…) Decretul a fost semnat, oficial, camerele Adunării Federale au fost informate, mobilizarea a fost dată astăzi, pe 21 septembrie”, a spus Vladimir Putin, în cadrul unui discurs susținut miercuri dimineață.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de Interfax, este vorba de mobilizarea a aproximativ 300.000 de rezerviști.

Președintele Federației Ruse a mai menționat că Occidentul ar șantaja țara pe care o reprezintă din punct de vedere nuclear și a amenințat că Rusia ar avea echipamente mai moderne decât NATO.

Obiectivul Occidentului este să slăbească, să divizeze și, în ultima instanță, să ne distrugă țara”, a mai acuzat președintele rus.

Totodată, Putin a transmis că obiectivul Rusiei este de a „elibera” Estul Ucrainei, regiunea Donbas, întrucât „cei mai mulți oameni din regiune nu își doresc să se întoarcă” în Ucraina.

Totodată, liderul de la Kremlin le-a dat asigurări separatiștilor că va susține așa-zisele referendumuri în Donetsk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

CITEȘTE ȘI: Separatiștii pro-ruși din Ucraina merg înainte cu așa-zisele referendumuri de alipire la Federația Rusă

Sursă foto: Kremlin.ru

Comentarii