Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Radu Mazăre iese din închisoare

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 27 mai 2024

Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, va fi eliberat luni din închisoare, după ce Tribunalul Ilfov i-a aprobat o cerere depusă în acest sens. Decizia este definitivă. 

Radu Mazăre avea de ispășit o pedeapsă de 9 ani de închisoare, rezultată din contopirea a două pedepse definitive primite anterior. Fostul primar al Constanței a primit o condamnare de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și o condamnare de cinci ani de închisoare în dosarul Polaris.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată pe 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese. Conform rechizitoriului, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au evidențiat că Mazăre a primit sume considerabile de bani pentru facilitarea emiterii unor documente și pentru favorizarea anumitor firme în procesul de licitație sau încheierea de contracte.

În dosarul Retrocedărilor ilegale, Mazăre a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii