Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Protest spontan al angajaților din Aparatul de lucru al Guvernului 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 mai 2024

Câteva zeci de angajați din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului României au oprit lucrul și protestează pentru majorarea salariilor. 

Începând cu ora 16:00, aceștia protestează la intrarea B a sediului Guvernului. Într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro, Bogdan Șchiop, președintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, a subliniat că salariile angajaților Guvernului nu au mai fost majorate din anul 2021, iar în urma discuțiilor cu reprezentanții instituției nu s-a ajuns la niciun rezultat.

„Salariații din cadrul Secretariatului General al Guvernului și Cancelaria prim-ministrului efectuează un protest spontan. Au ieșit în stradă din cauza faptului că după numeroase întâlniri avute cu conducerea instituției au rămas mult în urmă față de alți colegi în ceea ce privește salarizarea. Pentru alte categorii s-au putut acorda măriri raportate la rata inflației, pentru colegii mei din cadrul Guvernului nu au fost de acord. Acestor salariați nu le-au mai fost actualizate salariile din 2021. Este vorba de un număr restrâns, în jur de 400 și ceva”, a declarat, preşedintele FNSA, Bogdan Șchiop, pentru Mainnews.ro.

Marcel Ciolacu: „O să mă întorc la Bucureşti şi o să stau şi eu de vorbă”

Întrebat despre protestul spontan de la Guvern, premierul Marcel Ciolacu a transmis că va discuta cu reprezentanții salariaților.

„Am fost acolo. Am un consilier pe această zonă. M-a anunţat. Am un şef de Cancelarie. O să mă întorc la Bucureşti şi o să stau şi eu de vorbă, dacă se va mai impune această discuţie. E aşa de multă muncă în Guvern la toate departamentele. Eu ştiu cât se munceşte în Guvernul Românie şi tocmai de aceea mi-ar plăcea să mă implic direct în discuţia cu cei care au făcut acest protest”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, la inaugurarea noii secţii de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii