Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 noiembrie 2023

UPDATE: Polițiștii îl caută pe Cătălin Cherecheș.

„Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au primit de la instanța competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 ani, din Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Astfel, polițiștii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului”, a transmis IPJ Baia Mare.

Știrea inițială: 

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. 

Cătălin Cherecheș a fost acuzat de procurori că a primit de la o persoană din conducerea FC Baia Mare, în anul 2014, suma de 70.000 lei, sub formă de mită, pentru susținerea financiară a clubului de fotbal cu 1.000.000 lei/1.200.000 lei, fonduri ale administrației locale.

Doi ani mai târziu, spun procurorii, Cherecheș ar fi cerut nu mai puțin de 400.000 lei aceleași persoane pentru acordarea unei sponsorizări similare către clubul de fotbal. Atunci au intrat pe fir și procurorii, care l-au prins în flagrant pe Cherecheș în timp ce încasa 30.000 lei.

Edilul a fost trimis în judecată în anul 2016, iar în anul 2022 a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare.

Socrii primarului și soția primarului, cercetați pentru ar fi vrut să o mituiască pe judecătoare

Tot în spatele gratiilor se află și socrii lui Cătălin Cherecheș. Aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 zile, după ce ar fi încercat să îi ofere mită judecătoarei care urma să pronunțe verdictul în procesul în care a fost judecat primarul pentru ca acesta să fie achitat. Tot în același dosar este cercetată în libertate și proaspăta soție a lui Cătălin Cherecheș, Tabita Gliga.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluiri din dosarul socrilor primarului Cherecheș: Înainte ca femeia să fie prinsă în flagrant, cei doi soți au mers până la aeroport, unde au schimbat șoferii

Sursa foto: Inquam Photos / Paul Ursachi

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW