Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan cere aprobarea Consiliului General pentru declanșarea unui referendum local în același timp cu primul tur al prezidențialelor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 15 octombrie 2024

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a convocat pentru luni, 21 octombrie, Consiliul General pentru aprobarea unui referendum local, în cadrul căruia cetățenii să se pronunțe în privința modului în care sunt repartizare resursele financiare între Primăria Capitalei și primăriile de sector, respectiv a responsabilității emiterii autorizațiilor de construire. 

Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin „DA” sau „NU” sunt următoarele:

1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?
2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii