Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Nicușor Dan câștigă la CAB. Raportul în care ANI îl acuza de incompatibilitate, anulat de instanță

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2023

Curtea de Apel București a anulat joi, 21 septembrie, raportul Agenției Naționale de Integritate în care primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, era acuzat de incompatibilitate și conflict de interese. 

„Instituțiile de control trebuie să controleze, dar să fie echilibrate în evaluări. Faptul că o instituție a statului a spus că primarul Bucureștiului e incompatibil și în conflict de interese e o chestiune pe care partenerii externi ai Municipalității o iau foarte în serios. Imaginea Municipalității a fost afectată”, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Agenția Națională de Integritate a făcut publice, în februarie 2023, concluziile unui raport în care îl acuza de incompatibilitate și conflict de interese pe Nicușor Dan, după ce primarul general a asigurat, pentru scurt timp, conducerea ALPAB. În același timp, inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Instituția Prefectului și Curtea de Conturi.

Nicușor Dan a explicat că nu a făcut altceva decât să își exercite atribuțiile de primar și nu a ocupat funcția de director al instituției, așa cum au susținut inspectorii ANI.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii