Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 zile

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Fostul baron PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, în prezent vicepreședinte în cadrul Curții de Conturi, va fi arestat preventiv pentru 30 zile, a decis luni, 28 noiembrie, Curtea de Apel București. Decizia este executorie, însă poate fi atacată.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a reținut duminică, 27 noiembrie, pentru 24 de ore, pe Niculae Bădălău, fiind acuzat de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

Procurorii susțin că, pe 9 august și pe 19 noiembrie, Bădălău i-ar fi cerut unui primar de comună să atribuie un contract de „reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă” (cu o valoare de 7 milioane de lei fără TVA) unei societăți comerciale administrate de o rudă de-a acestuia.

Primarul asupra căruia ar fi intervenit Bădălău ar fi Dan Păsat, fost parlamentar PNL și PD-L, acum primar în localitatea Bucșani, condamnat la închisoare în anul 2013 pentru șantaj, potrivit unor surse Main News.

În schimbul contractului, vicepreședintele Curții de Conturi i-ar fi promis că „are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții, pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă”.

Totodată, fostul baron PSD este acuzat de procurori că, între 2021 și 2022, i-ar fi dat mai multe sume de bani lui Păsat (instituția pe care o conducea avea un alt contract cu aceeași firmă a rudei baronului de Giurgiu) „pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme”.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă”, se mai arată în comunicatul DNA.

Păsat ar fi trebuit să primească 170.000 de euro de la Niculae Bădălău, mai notează procurorii.

CITEȘTE ȘI: Primari din două județe, „timorați” și amenințați cu controale de Bădălău. Detalii despre „adevăratul mod de operare” descoperit de procurorii DNA

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW