Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Sențința din dosarul #Colectiv. Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare/ Patronii clubului, condamnați la 11 ani și 8 luni de detenție

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 16 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Tribunalul București a dat, luni, pedepsele din prima sentință a dosarului Colectiv. Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4 al Capitalei, a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani și 6 luni de închisoare. Patronii clubului Colectiv au primit o pedeapsă de 11 ani și 8 luni de detenție.

Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare

Conform Deciziei Tribunalului Capitalei, Piedone a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani și 6 luni de închisoare.

„Condamna pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa cea mai grea de 8 ani si 6 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp.”, se arată în decizia Tribunalului București.

Procurorul DNA a cerut condamnarea la o pedeapsă orientată spre maximum, adică de 14 ani, în ceea ce îl privește pe primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, acuzat de abuz în serviciu în dosarul tragediei din Colectiv. Mai multe aici.

Cele 3 angajate ale Primăriei Sectorului 4, Aurelia Iofciu, Luminița Larisa Ganea (consilier superior) și Sandra Ramona Moțoc (referent superior), au fost condamnate la 8, 7, respectiv 3 ani de detenție.

Patronii clubului, condamnați la 11 ani și 8 luni de detenție

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, au primit fiecare, de la Tribunalul București, o condamnare de 11 ani și 8 luni de închisoare.

„Condamna pe inculpatul Anastasescu George Alin la 11 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.

Condamna pe inculpatul Mincu Costin la pedeapsa cea mai grea de 11 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.

Condamna pe inculpatul Gancea Paul-Cătălin la pedeapsa cea mai grea de 11 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp”,este decizia judecătorului.

Patronii clubului Colectiv s-au declarat nevinovați în ultimul cuvânt luat în fața instanței, cei trei au spus că regretă cele întâmplate. Procurorii DNA ceruseră pedeapsa de 12 ani de închisoare pentru cei trei patroni ai clubului.

COLECTIV CLUB S.R.L, amendat cu 2 350 000 lei

Tribunalul București a decis și amendarea companiei Colectiv Club SRL cu suma de 2 350 000 lei.

„Condamna pe inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. la pedeapsa cea mai grea de 470 zile amenda, cu o suma corespunzatoare de 5.000 lei pentru ziua amenda, precum si interzicerea drepturilor prev. de art.136 alin.3 lit.b, teza I(pe o durata de 3 ani),f Cp”, se arată în decizia magistraților.

10 ani de detenție pentru pirotheniști

Pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise au fost condamnați, în primă instanță, la 9 ani și 8 luni, respectiv 10 ani de închisoare.

„Condamna pe inculpatul ZAHARIA VIOREL la pedeapsa cea mai grea de 9 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.

Condamna pe inculpatul Moise Marian la pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp”, potrivit deciziei.

Procurorii ceruseră pedeapsa de 12 ani de închisoare pentru cei doi artificieri, Viorel Zaharia și Marian Moise.

Patroana firmei de artificii, condamnată la 12 ani în primă instanță

Daniela Niță, patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cea care a livrat artificiile în noaptea tragediei din 30 octombrie 2015, a fost condamnată la 12 ani si 8 luni inchisoare. Procurorii ceruseră o pedeapsă de 14 ani.

„Condamna pe inculpata Niţă Daniela Ioana la pedeapsa cea mai grea de 12 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp”, conform judecătorului.

Celălalt administrator al firmei de artificii, Cristian Mihai Niță, a primit o pedeapsă mai mică, de doar 3 ani și 6 luni de închisoare.

„Condamna pe inculpatul Niţă Cristian Mihai la o pedeapsă de 3 ani si 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei”, se arată în decizie.

În plus, Tribunalul București a decis și amendarea companiei Golden Ideas Fireworks Artists cu suma de 2 350 000 lei și menținerea măsurilor asiguratorii

„Condamnă pe inculpata S.C. GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L.  la pedeapsa cea mai grea de 470 zile amenda, cu o suma corespunzatoare de 5.000 lei pentru ziua amenda, precum si interzicerea drepturilor prev. de art.136 alin.3 lit.b, teza I(pe o durata de 3 ani),f Cp. Mentine masurile asiguratorii”, potrivit magistraților.

9 ani de închisoare pentru pompieri

Antonina Radu și George Petrica Matei, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor, au fost condamnați în primă instanță la 9 ani și 2 luni de închisoare fiecare.

„Condamna pe inculpata căpitan Radu Antonina la pedeapsa cea mai grea de 9 ani si 2 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp.

Condamna pe inculpatul căpitan (r) Matei George-Petrica la pedeapsa cea mai grea de 9 ani si 2 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp”, se mai arată în decizia tribunalului.

 

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW