Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS: RADET intră în faliment, în urma unei decizii definitive a instanței / Reacția ministrului Energiei

By Robert Madaianu , in Fara categorie , at 11 noiembrie 2019 Etichete: ,

Curtea de Apel București a decis intrarea în faliment a RADET. Decizia instanței este definitivă. Un verdict similar a fost dictat în luna aprilie, însă hotărârea de atunci a fost contestată. 

UPDATE – Ministrul Energiei: Bucureștenii nu ar trebui să fie îngrijorați

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat pentru mainnews.ro că bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă și căldură.

,,Avem în câteva minute o ședință cu secretarul de stat pe Energie, cu conducerea ELCEN, tocmai pentru a găsi soluția. Înțeleg de la doamna primar general că are compania pregătită, noi ne organizăm în interiorul ministerului ca ELCEN să furnizeze mai departe către o entitate juridică pe care ne-o va indica primăria. (…) Bucureștenii nu ar trebui să fie îngrijorați că vor rămâne fără căldură fiindcă nu se va întâmpla acest lucru”, a spus ministrul.

Intrarea în faliment

,,Respinge apelurile ca nefondate. Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 11.11.2019”, se arată în decizia Curții de Apel București prin care a fost pronunțat falimentul RADET.

Potrivit procedurii, trebuie demarată dizolvarea companiei. La finalul termenului de 90 de zile, RADET nu va mai putea furniza agent termic. În această perioadă, activitatea regiei ar trebui preluată de altă companie.

Firea: Bucureștenii vor avea apă caldă și căldură

Cu puțin timp înaintea deciziei instanței, primarul general al Capitalei a dat asigurări că locuitorii Capitalei nu vor avea de suferit.

Indiferent de sentința de astăzi, bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură. Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală”, se arată în comunicatul primăriei.

Edilul susține că activitatea RADET va fi preluată de o companie municipală.

,,Fac precizarea că o eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariția sistemului de termoficare, pentru că activitatea Regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Reamintesc bucureștenilor că am preluat RADET, în 2016, în insolvență de facto, și că am solicitat în repetate rânduri acordul consilierilor generali pentru o soluție de reorganizare a activității acestei regii, însă abia în luna februarie, în acest an, a fost acceptată soluția înființării Companiei Municipale Termoenergetica.

Subliniez că, în ultimii 3 ani de zile, RADET a inițiat cea mai amplă campanie de reparații și înlocuiri de subansamble tehnice din ultimii ani, fiind inlocuiți aproximativ 180 kilometri conductă pe circuitele primar şi secundar, din care 30 de kilometri pe rețeaua primară, iar restul pe rețeaua secundară. Pentru anul 2019, se preconizează că vor fi inlocuiți până la finalul sezonului rece 64 kilometri de rețea, din care peste 20 de kilometri de rețea primară”, se mai arată în comunicat.

RADET este în insolvență din anul 2016. Pe 17 aprilie 2019 Tribunalul Capitalei a decis intrarea în faliment a Regiei, însă verdictul a fost contestat.

Inquam photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW