Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Ministrul Agriculturii a demisionat, în urma acuzațiilor DNA: Vreau să am posibilitatea de a elimina orice suspiciune

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 iunie 2022

UPDATE Mesajul transmis de Marcel Ciolacu, liderul PSD, după ce Adrian Chesnoiu și-a anunțat demisia:

Apreciez gestul de demnitate politică făcut de Adrian Ionut Chesnoiu, care a ales cea mai onorabilă cale de a-și apăra numele și reputația profesională.

Performanțele profesionale ale lui Adrian Chesnoiu, ca ministru al Agriculturii, sunt dincolo de orice îndoială. Le apreciez în mod deosebit și îi mulțumesc pentru efortul depus și rezultatele obținute.

Am convingerea că Adrian Chesnoiu va reuși să-și apere cu succes onoarea și că va reveni în serviciul public”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Știrea inițială

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a demisionat joi, 23 iunie, după ce Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că va cere în Parlament ridicarea imunității parlamentare, pentru a-l urmări penal într-un dosar de corupție.

Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă”, a scris Adrian Chesnoiu, pe Facebook, la câteva ore de la anunțul DNA.

Adrian Chesnoiu le-a cerut deputaților din toate partidele să voteze pentru a-i ridica imunitatea parlamentară și a anunțat că s-a autosuspendat și din PSD.

Eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune(…)Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut”, a adăugat Chesnoiu.

Premierul a luat act de anunțul demisiei ministrului Agriculturii, potrivit unui comunicat transmis de Palatul Victoria.

Guvernul României își menține angajamentele de a asigura standardele de integritate și profesionalism necesare bunei funcționări a Executivului”, se mai arată în anunțul transmis de Guvern.

Partidul Social Democrat a precizat că Adrian Chesnoiu „și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern”, potrivit unui comunicat transmis ulterior anunțului legat de demisie.

Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sa”, au transmis social-democrații.

CITEȘTE ȘI: Cum va vota PSD în cazul solicitării DNA de ridicare a imunității pentru ministrul agriculturii? Precizările purtătorului de cuvânt al partiduluile.

Acuzațiile DNA

Parchetul Anticorupție l-a acuzat pe Adrian Chesnoiu că, între 9 februarie și 11 aprilie, i-ar fi cerut unei persoane, membră în mai multe comisii de examinare, să ajute patru apropiați ai ministrului cu subiectele probei scrise la o serie de concursuri organizate de unele direcții județene.

Erau vizate patru funcții din respectivele direcții județene – consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii mai arată că, la intervenția directă a ministrului în cazul unui candidat, membrii comisiilor ar fi fost nevoiți să îl promoveze într-o funcție mai bună, deși nu obținuse un punctaj corespunzător.

Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei”, potrivit Parchetului Anticorupție.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/breaking-ministrul-agriculturii-a-demisionat-in-urma-acuzatiilor-dna-solicit-tuturor-deputatilor-din-toate-partidele-vot-pentru-ridicarea-imunitatii-parlamentare/ […]

  • Всем привет! Появился вопрос про получить деньги сейчас? Предоставляем надежный источник финансовой помощи. Вы можете получить финансирование в займ без лишних вопросов и документов? Тогда обратитесь к нам! Мы предлагаем выгодные условия займа, моментальное решение и обеспечение конфиденциальности. Не откладывайте свои планы и мечты, воспользуйтесь предложенным предложением прямо сейчас!

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/breaking-ministrul-agriculturii-a-demisionat-in-urma-acuzatiilor-dna-solicit-tuturor-deputatilor-din-toate-partidele-vot-pentru-ridicarea-imunitatii-parlamentare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *