Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Judecătorul Bogdan Mateescu a fost ales președinte al Consiliului Superior al Magistraturii

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 3 decembrie 2020 Etichete: , ,

Bogdan Mateescu a fost ales președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Judecătorul a obținut 13 voturi pentru, 3 împotrivă și 2 nule. La rândul său, procurorul Florin Deac a fost ales în funcția de vicepreședinte al forului, cu 13 voturi pentru și 5 împotrivă.

Mateescu a învins-o, astfel, pe judecătoarea Evelina Oprina, care a candidat și ea pentru funcția de președinte CSM. În secția pentru judecători, unde a fost desemnat candidatul, Oprina a obținut doar două voturi favorabile, în vreme ce Mateescu a primit șapte.

În susținerea candidaturii, Bogdan Mateescu a spus că, în contextul pandemiei, provocările magistraturii au rămas aceleași.

MATEESCU: Au existat în continuare atacuri din partea politicienilor. (…) Statutul nostru a fost pus la îndoială, comunicarea dintre noi este perfectibilă, transparența la fel.

Independența justiției nu este un privilegiu, ci un drept. Mi-am propus o accelerare a apărării independenței.

Mateescu a mai spus că ideea existenței unor tabere în CSM trebuie să înceteze.

CITEȘTE ȘI: Iohannis, în CSM: Majoritatea parlamentară s-a dedicat trup și suflet apărării infractorilor | Șeful statului, „certat” de judecătoarea Baltag

În proiectul său de management, Mateescu susține că este necesar ca Inspecția Judiciară „să nu ignore situații delicate”, menționând că este necesară îmbunătățirea relațiilor cu această structură. Judecătorul a fost printre magistrații CSM care, în anul 2019, au cerut demisia șefului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT – Bogdan Mateescu: Preşedintele CSM trebuie să insiste pentru păstrarea Inspecţiei Judiciare în limitele ei legale/ Legile justiţiei, marea provocare a anului 2021

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW