Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE MAI a publicat fotografii cu individul care a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 septembrie 2024

UPDATE: Ministerul Afacerilor Interne a făcut publice mai multe fotografii cu suspectul, solicitând sprijinul cetăţenilor.

Persoanele care îl văd pe bărbat sunt sfătuite să nu îl abordeze, ci să sesizeze Poliţia.

„Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, a precizat MAI, referitor la fapta pentru care este căutat.

Știrea inițială: 

Un incident de securitate a avut loc, marţi, la Palatul Parlamentului. Un bărbat provocat un incendiu la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor. O angajată a fost la un pas de moarte, după ce a fost stropită cu benzină de către indivit. Din fericire, pompierii au intervenit rapid și nimeni nu a fostă rănit.

Potriviti primelor informații oferite de autorități, bărbatul ar fi intrat în curtea Camerei Deputaţilor şi a aruncat cu benzină în zona vizitatorilor, nivel S2, în magazinul cu suveniruri. Angajata care se afla în acel moment acolo a fost stropită cu benzină şi a făcut un atac de panică, în momentul în care a văzut focul.

Pompierii se aflau în clădire şi s-a intervenit imediat, astfel că, în acest moment, focarul a fost stins.

„Instituţiile abilitate se vor pronunţa cu privire la cauza incendiului”, anunţă Biroul de Presă al Camerei Deputaţilor.

Comentarii