Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Florin Cîțu și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 29 iunie 2022

Florin Cîțu și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului, a anunțat miercuri, 29 iunie, liderul PNL, Nicolae Ciucă. El a precizat că interimatul șefiei Senatului va fi asigurat de Alina Gorghiu. 

„Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă a măsurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, şi în deplină concordanţă cu deciziile luate la nivelul coaliţiei, au avut loc discuţii, dezbateri şi, în urma acestor discuţii, preşedintele Senatului, domnul senator Florin Cîţu şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de către doamna senator Alina Gorghiu”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă miercuri, 29 iunie.

Potrivit unor surse citate de News.ro, grupul senatorilor PNL l-a informat pe Florin Cîțu chiar în această dimineață că îi retrage sprijinul politic pentru șefia Senatului. Decizia de schimbare a lui Cîțu din funcție ar fi fost luată după ce liberalul a criticat de mai multe ori PSD.

DETALII AICI – Senatorii PNL, convocaţi de urgenţă în şedinţă. Posibilă schimbare din funcţie a preşedintelui Senatului, Florin Cîţu – surse

După ce și-a depus mandatul, Florin Cîțu a declarat că nu este în politică pentru el însuși, ci pentru români. Totodată, el a reiterat criticile la adresa social-democraților și a menționat că dacă PNL guverna fără partidul condus de Marcel Ciolacu, „rezultatele ar fi fost mult mai bune”.

„Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia. Mi s-a spus că mi s-a retras sprtijinul partidului. Este o funcţie politică. Binenţeles că, în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis (să-mi dau demisia – n.red.). Am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal (…)

Nu sunt în politică pentru mine, sunt pentru români. Mă voi opune și voi spune că aceste măsuri nu își au rostul. Perspectivele unei crize majore nu vin din neant, există o guvernare, cred că dacă această guvernare nu era cu PSD, rezultatele ar fi fost mult mai bune. Sunt liberal și repet, sunt în politică pentru români”, a declarat Cîțu, după demisie.

Întrebat pe cine a supărat din coaliția de guvernare, în contextul în care a rămas fără această funcție de conducere, Cîțu a replicat „pe PSD”.

„Pe PSD. Trebuie să ne uităm la rezultatele acestei guvernări. Eu vă spun că doar pe ei i-am supărat (…) Am spus că asta este execuția astăzi, mult mai jos decât anul trecut. Dacă se continuă acest ritm de până acum, nu se ajunge nicăieri”, a adăugat el.

Întrebat, de asemenea, ce va face în continuare, Cîţu a arătat că va face politică. „Politică, exact ce am făcut şi înainte. Acestea sunt funcţii pe care le primeşti în urma unei activităţi pe care o ai, activitatea de senator, funcţia nu este pe viaţă”, a arătat el.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *