Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

BREAKING Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura la alegerile prezidențiale

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2024

După ce Curtea Constituțională a decis excluderea sa din cursa electorală, Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale, a anunțat președintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, într-o declarație acordată Agerpres.

„Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23,50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24,00, iar dânsa a depus la 23,50, deci în termen. Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături. Biroul Electoral Central se pronunţă în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi, la ora 18,00, BEC se va pronunţa pe candidatura lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, spre seară, şi pe a Dianei Şoşoacă. După şedinţă, BEC va da un comunicat de presă”, a declarat Greblă pentru Agerpres.

Șoșoacă: „Absolut toate condiţiile au fost îndeplinite”

Curtea Constituţională a hotărât sâmbătă să anuleze candidatura Dianei Șoșoacă pentru funcția de președinte al României, după ce judecătorii au admis contestațiile depuse de Amalia Bellantoni, fostă membră SOS, și Mihai Gheorghe Ursa. Decizia nu poate fi atacată.

„Absolut toate condiţiile au fost îndeplinite. Curtea Constituţională nu poate lua în considerare articole de presă sau opinii jurnalistice sau politice! Nu poate lua în considerare decât eventuale decizii definitive ale instanţelor de judecată dacă există! În rest trebuie să verifice din punct de vedere constituţional îndeplinirea condiţiilor: cetăţenie română, domiciliul în România, decizii de interdicţie a candidaturii şi condamnări, ceea ce nu este cazul. Vă amintesc că neconstituţionala CCR a menţionat opinii jurnalistice şi politice ca motiv de respingere, ceea ce încalcă Constituţia României şi CEDO. Semnăturile nu pot fi verificate decât de procurori şi trebuie proces. Procedura necitării este una neconstituţională şi este obligatorie când ai dovezi depuse împotriva unui candidat, pentru a se respecta dreptul la apărare al cetăţeanulu”, a transmis Şoşoacă într-un comunicat de presă.

Potrivit G4Media.ro, cei cinci judecători care au luat decizia au fost numiți de PSD și UDMR: Marian Enache (propus de PSD), Bogdan Licu (fost prim adjunct al procurorului general, propus de PSD), Attila Varga (propus de UDMR), Cristian Deliorga (fost judecător la Curtea de Apel Constanța, propus de PSD) și Gheorghe Stan (fost șef controversat al Secției Speciale pentru magistrați, propus de PSD).

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW