Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Camera Deputaților a decis: Fără prag pentru abuzul în serviciu

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 5 aprilie 2023

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 5 aprilie, în calitate de for decizional. proiectul de modificare a Codului Penal, fără prag pentru infracțiunea de abuz în serviciu. S-au înregistrat 168 de voturi pentru, 75 – împotrivă şi 20 de abţineri.

După ce în urmă cu o săptămână stabileau în Senat un prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, superior celui din celebra OUG 13 care a scos un milion de români în stradă, PSD, PNL și UDMR au revenit asupra acestei decizii.

Camera Deputaților a adoptat proiectul de modificare a Codului Penal în varianta trimisă de Ministerul Justiției, fără niciun prag pentru această infracțiune, asta deși Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat săptămâna trecută un prag de 9.000 lei.

Ulterior acesta a fost redus la 6.000 lei, pentru ca în final, în urma unui telefon misterios primit de șefa Comisiei juridice, Laura Vicol, deputații să renunțe de tot la a mai impune un astfel de prag.

Scandal în Parlament

Dezbaterea în Camerei Deputaților a fost extrem de tensionată.

„Ministrul Predoiu spunea că trebuie prag de 250.000 lei, acum spune că nu trebuie prag. Îl faceți să pară pe Florin Iordache cu coloană vertebrală”, a afirmat liderul USR, Cătălin Drulă.

„Voi care nu faceți nimic ne dați lecții? Lipsa de bun simț politic trebuie sa aibă o limită. Nu faceți decât sa vorbiți și să vă înfășurați în cabluri. De bine de rău această coaliție a făcut ce n-ați făcut voi”, a afirmat ministrul justiției, Cătălin Predoiu.

Întrebat de reporteri pe holurile Parlamentului de ce s-a ajuns la eliminarea pragului pentru abuzul în serviciu, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a replicat: „Să nu fure nimeni sub un leu”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW