Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Brancardierul care ar fi provocat decesul unei paciente de la Spitalul Victor Babeș are calitate de suspect

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 11 decembrie 2020

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti îl suspectează de ucidere din culpă pe brancardierul de la Spitalul Victor Babeș din București, cel care ar fi provocat decesul unei paciente internate în secția ATI.

„Urmare informării transmise în data de 10 decembrie, cu privire la decesul unui pacient internat într-un spital din București, sector 3, facem următoarele precizări :
Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unității spitalicești (brancardier) are calitatea de suspect”, a transmis parchetul.

Context

Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a deschis o anchetă după ce o bolnavă de COVID-19 a decedat, la Spitalul Victor Babeș din București. Polițiștii au fost sesizați de un medic, acesta menționând că femeia a murit după ce ar fi fost detubată de un brancardier, potrivit unor surse judiciare.  Anchetatorii fac cercetarea la fața, angajatul care ar fi comis fapta fiind în custodia polițiștilor.

Femeia, în vârstă de 65 de ani, fusese internată pe 25 noiembrie, au arătat sursele citate.

„În seara de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.
Se efectuează activități investigative și de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia”, informează Poliția Capitalei.

Sursa foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *