Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Fost director adjunct al Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina, cercetat într-un dosar de braconaj şi uz de armă fără drept

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 15 ianuarie 2024

La data de 11 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat șase percheziții domiciliare în cadrul unei anchete penale privind săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și uz de armă fără drept. Trei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii prahoveni într-un dosar de braconaj cinegetic, printre ei aflându-se şi un fost director adjunct al Şcolii de Agenţi de Poliţie Câmpina.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, din cercetări a reieşit faptul că, în perioada noiembrie-decembrie 2023, persoanele bănuite ar fi împuşcat, fără a deţine autorizaţie de vânătoare, mai multe exemplare de vânătoare.

Printre suspecţi se numără şi colonelul în rezervă Emil Manta, fost şef al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina. Acesta este în prezent pensionat, nefiind cadru activ al MAI.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate, în vederea expertizării, exemplare de vânat despre care există suspiciunea că ar proveni din braconaj cinegetic.

Totodată, au fost ridicate armele de vânătoare şi cartuşele aferente acestora.

Potrivit anchetatorilor, persoanele cercetate în cauză ar fi împuşcat mai multe căprioare.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea procurorului de pe lângă Judecătoria Câmpina, într-un dosar întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă fără drept.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii