Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Bolnavii de COVID-19 vor putea fi tratați în centre de evaluare ambulatorii / Serviciile vor fi decontate

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2022

Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu COVID-19 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate, potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, transmis joi, 13 ianuarie.

În ședința de guvern de miercuri a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru completarea Capitolului XIV din Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021 – 2022.

„Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat”, conform sursei citate.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a punctat că este foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică. „Vom scădea presiunea pe unitățile sanitare”, a punctat acesta, citat în comunicat.

Hotărârea de guvern aduce prevederi noi și pentru pacienții non-COVID-19.

„Pentru asigurarea unui acces cât mai rapid al persoanelor asigurate la investigații medicale paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, s-a stabilit un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la solicitare pentru realizarea investigației necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, precum și a celor diagnosticaţi cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare”, conchide sursa citată.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW