Wednesday, December 1, 2021
Jurnalism corect


Ana Birchall, după abrogarea recursului compensatoriu: Un alt pas important pentru recâștigarea încrederii românilor în justiție

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 decembrie 2019 Etichete: , ,

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a afirmat, miercuri, că abrogarea recursului compensatoriu este ”încă un pas important pentru readucerea Justiţiei pe făgaşul ei normal”.

„Legea privind recursul compensatoriu a fost abrogată astăzi cu un număr covârşitor de voturi. Este încă un pas important pentru readucerea Justiţiei pe făgaşul ei normal. Le mulţumesc colegelor şi colegilor mei parlamentari pentru votul lor, precum şi tuturor românilor cinstiţi din această ţară care nu şi-au pierdut speranţa că această zi va veni”, a spus Ana Birchall.

Birchall:  Legea recursului compensatoriu, coaptă prin șmecheriile marca Iordache

Potrivit fostei social-democrate, problema supraaglomerării închisorilor nu putea fi rezolvată prin legea recursului compensatoriu „ așa cum a fost ea coaptă prin șmecheriile introduse pe furiș marca Iordache”.

„Supraaglomerarea închisorilor este o problemă reală, semnalată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) inclusiv într-o întâlnire pe care am avut-o în data de 19 septembrie cu preşedintele Curţii, Linos Alexandre Sicillianos, în cadrul căreia am subliniat că România doreşte o cooperare strânsă cu CEDO, având în vedere numărul mare de dosare care vizează ţara noastră. Însă problema stringentă a supraaglomerării penitenciarelor nu putea fi rezolvată prin legea recursului compensatoriu, aşa cum a fost ea ‘coaptă’ prin şmecheriile introduse pe furiş marca Iordache. Legea recursului compensatoriu a permis liberarea a mii de infractori, inclusiv violatori, iar mulţi dintre aceştia au recidivat şi au comis infracţiuni greu de descris în cuvinte şi care au indignat, în mod justificat, opinia publică”, precizează Birchall.

Ana Birchall a menționat că abrogarea recursului compensatoriu este un alt pas important pentru recâștigarea încrederii românilor în sistemul judiciar. Menționând că speră că lucrurile vor continua să fie îndreptate astfel încât Justiția să fie independentă și pusă doar în slujba cetățenilor.

Legea recursului compensatoriu a fost abrogată

Recursul compensatoriu a fost abrogat, miercuri, proiectul de lege fiind adoptat cu 272 de voturi pentru și 5 abțineri.

Pentru ca legea să intre în vigoare, aceasta trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis, pentru ca ulterior să fie publicată în Monitorul Oficial.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW