Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


Bogdan Aurescu propune organizarea unei reuniuni a miniştrilor de externe din UE la Kiev / Zelenski îndeamnă la unitate împotriva Rusiei

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2022

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a anunțat luni, 24 ianuarie, că a propus organizarea unei reuniuni a miniştrilor de externe din ţările UE în Kiev. Scopul ar fi să demonstreze solidaritatea Uniunii Europene cu Ucraina, în contextul tensiunilor de la granița dintre Rusia și Ucraina.

„În timpul reuniunii CAE de astăzi cu privire la situaţia de securitate îngrijorătoare din proximitatea Ucrainei, am reiterat poziţia României privind nevoia de dialog, dar şi de descurajare. Am sugerat examinarea posibilităţii organizării unei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe la Kiev, în semn de solidaritate cu Ucraina”, a scris ministrul Bogdan Aurescu luni, 24 ianuarie, pe Twitter.

Bogdan Aurescu a participat astăzi la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene, întâlnirea axându-se pe găsirea unor soluții pentru descurajarea Federației Ruse și consolidarea rezilienței Ucrainei, după cum a transmis MAE în cursul dimineții.

Tot luni, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat UE „să rămână unită” împotriva Rusiei, într-o convorbire cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Zelenski a punctat că este „important să se păstreze unitatea tuturor statelor membre ale UE în protejarea suveranității și integrității teritoriale” ale Ucrainei, citat de publicația Barrons.

Foto: Facebook/ Володимир Зеленський

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW