Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Bogdan Aurescu, după ce Federația Rusă a expulzat un diplomat român: Nu este nimic special în această decizie, am anticipat un astfel de răspuns

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 mai 2021

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, susține că nu este nimic special în decizia Federației Ruse de a expulza un diplomat român, ci că ar fi o măsură luată în defensivă, ca reacție la decizia MAE de a-l declara persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei Federației Ruse de la București.

Nu este nimic special în această decizie, de altfel, noi am anticipat un astfel de răspuns al părţii ruse. Este o măsură luată în defensivă ca reacţie la măsura pe care noi am luat-o în 26 aprilie”, a declarat Bogdan Aurescu, marți seară, la TVR.

Ministrul de Externe a precizat că „se practică uneori între state un astfel de răspuns”.

Diplomat român, expulzat din Rusia

Federația Rusă a expulzat marți un diplomat român, ca răspuns la decizia Ministerului Afacerilor Externe de a-l declara persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei Federației Ruse de la București.

Pe 11 mai, ambasadorul român Christian Istrate a fost invitat la Ministerul Rus de Externe, unde i s-a înmânat o notă din partea ministerului prin care căpitanul G. Iliescu, atașat adjunct al apărării la Ambasada României, este declarat persoana non grata”, se arată într-un comunicat al MAE rus, citat de agenția TASS.

Adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României de la Moscova are la dispoziție 72 de ore pentru a părăsi țara.

MAE a confirmat decizia Rusiei și amintește că expulzarea lui Alexey Grishaev a avut la bază acțiunile și activitățile acestuia, ce au contravenit prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a domnului Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti”, a transmis MAE.

CITEȘTE ȘI: Reacția oficialilor ruși, după ce adjunctul atașatului militar a fost declarat persona non grata: Decizia este fără îndoială neprietenoasă

Sursă foto: MAE

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/bogdan-aurescu-dupa-ce-federatia-rusa-a-expulzat-un-diplomat-roman-nu-este-nimic-special-in-aceasta-decizie-am-anticipat-un-astfel-de-raspuns/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/bogdan-aurescu-dupa-ce-federatia-rusa-a-expulzat-un-diplomat-roman-nu-este-nimic-special-in-aceasta-decizie-am-anticipat-un-astfel-de-raspuns/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW