Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Bloomberg: Risc ridicat de a intra în faliment pentru liniile aeriene mici din Europa

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Mai multe linii aeriene europene ar urma să intre în faliment pe parcursul iernii, întrucât statele care le-au acordat ajutoare financiare pe parcursul pandemiei de COVID-19 se luptă cu creșterea inflației, se arată într-o analiză a experților Sanford C. Bernstein, citată de Bloomberg.

Analiștii Sanford C. Bernstein au transmis o notă, la începutul săptămânii, prin care arată că liniile aeriene din regiune se confruntă cu creșterea prețurilor la combustibili și salarii și cu scăderea numărului de turiști, în condițiile în care guvernele europene își îndreaptă atenția către facturile cetățenilor.

Cele mai vulnerabile vor fi companiile mai mici din Europa Centrală și de Est, mai arată experții citați de Bloomberg, ce au stabilit riscurile în funcție de nivelul competiției, capacitatea de transport, rutele aeriene folosite și costurile de mentenanță ale aeronavelor.

Printre țările din care provin companiile cu un grad ridicat de risc de a intra în faliment se numără România, Bulgaria, Belarus, Cehia, Moldova, Georgia, Cipru și Albania.

Astfel, de falimentul acestor linii aeriene vor profita cei mai puternici jucători din Europa de Est, WizzAir și Ryanair, ce au capacitatea de a reloca zboruri în funcție de cerere.

În schimb, companiile mari – Air France, IAG și Lufthansa – vor putea recurge la ajutoare guvernamentale, dacă va fi cazul, iar cele specializate în zboruri low-cost – Ryanair, Wizz Air și EasyJet – încă sunt atractive pentru investitori, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI: Tun de 300 milioane lei la Blue Air / Avioane vechi de peste 30 ani, acceptate de guvernul Orban drept garanții

Sursă foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj / Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW